2008. november 22., szombat

Hagymakocka

Nem tudom ki hogy van vele, nálunk a szombat reggeli bevásárlás elég stresszes. Van a közelben egy SPAR, egy baj van vele: az újságos rész az egyik szélső kassza mellett van. És hát ugye szombat délelőtt tökig van a bolt, hosszú sorokkal. Két választása van a híréhes vásárlónak: vagy előretolakszik 10 emberen át, kigubázza az újságot aztán vissza tolakszik, vagy beáll a szélső sorba. Ma ez a sor elért a bolt végéig, a mirelit részhez. Beálltunk a sor végébe és nézelődtünk a gyorsfagyasztott áruk tömegén.
A mirelit sült krumpli még érthető szerintem mert az ember szívesen megspórolja a pucolás és vágás maceráját ha sietni kell. De már jóformán bármit meg lehet venni gyorsfagyaszott formában. Megláttam a Mirelit hagymakockákat és tudtam hogy az emberi civiliáció immár elérte a csúcsontját, innen nincs tovább.
Elképzelem ahogy a gyártó cégeknél nagy mítingeken kitalálják hogy Na mit lehetne még mireliteztetni? És frankón brainstorming-olnak ezen pár hetet. Hihetetlen.
Pár éve még furcsállotuk az amcsi filmekben látható ún. TV vacsora-jelenséget. Ma már nálunk is kaphatóak ezek a 2 perc alatt mikrózható kajácskák. Íme a mai háziasszony receptje:

Felhasználási javaslat:
1. A fóliát kissé megnyitjuk.
2. A menüt 600 W-on kb. 2 percig melegítjük.
3. A fóliát eltávolítjuk. JÓ ÉTVÁGYAT!

0 megjegyzés: