2008. november 27., csütörtök

Haláladó

Ez egy olyan téma amin szerintem minden magyar ember felhúzza magát. Én mondjuk már a lakásvásárlás utáni illetéket is jogtalannak, igazságtalannak és pofátlannak tartom. Milyen jogon sápol meg az állam amikor az !adózott! fizetésemből veszek egy lakást??? Ha ezt bárki meg tudja nekem indokolni, kap egy kiflicsücsköt. És még azután is fizessek ha örökölök egy lakást- amit szintén kétszer megsápolt pénzből vettek?? Háromszoros sápolás mint állami jog, nem is rossz. Nem hiszem hogy anarchista lennék, ha azt mondom, ez sérti a jóízlés határait is. És még csodálkoznak hogy mindenki menekül az országból...

Egyik kedvenc filmemben, a Halálos fegyver 3-ban van a következő párbeszéd:

-Tudjátok mire jöttem rá? A kórházban megkúrják a betegeket!Elkábítják őket aztán durr bele a lompost! Ha meg ők végeztek, jön a biztosító és az kúr meg,de úgy hogy véged!!


Kábé ez történik az ország lakosságának nagy részével.

Szerencsére eltörölték a haláladót végre. Aki meg azt meri mondani, hogy igazságos volt, az talán éljen fél évig a magyar valóságban, és ne a lábát lóbázza a Rózsadombról, milliós fizetéseket fölvéve a nagy semmiért. További elemzés egyébként itt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elég fájó, de sajnos mi is belekerültünk ebbe a gépezetbe. 2007 szeptemberében halt meg apum, máig nem küldték ki az illetékről a papírt, és most meg már csak imádkozhatunk, hogy a következő egy hónapban se küldjék ki, mert valahol azt olvastam, hogy esetleg a folyamatban lévő ügyekre is lehet majd ezt használni. Ami az egészben a legnagyobb gáz, hogy anyu meg lecserélte a lakást egy kisebbre, mert a nyugdíjából nem bírja fizetni a rezsit, és mi sem lakunk már vele, de mivel nem telt el 5 év a lakás megöröklése és az új vétele között, ezért azt is megadóztatják. Tehát jövőre mindenképpen jó sok pénzt kell majd befizetnünk, pedig nálunk is lenne helye, például, hogy nekünk is legyen lakásunk...jó hosszú és személyes lett, bocsi, csak mindig felhúzom magam ezen a témán.

Ildee írta...

Semmi gond, együttérzek veled... Nekem 'csak' lakásvásárlás utáni illetéket kellett még fizetnem (egy panel után), de nagyon nem esett jól, egy fillér joguk nem volt a pénzhez.
Szorítok hogy megússzátok!

Ja és üdv a blogon :-)