2009. január 17., szombat

Bájos filmek:Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le

Származási hely: más

Vannak filmek amik nem szerepelnek toplistákon, nem hoznak 200 millió dollárt egy hétvége alatt pedig nagyon is szórakoztatóak, általában valami kis közösségről szólnak, elképesztő figurákkal.

Ez a film remek példa erre. A hivatalos, rövid verzió csak pár száraz mondat:

'1917-et írunk, az első világháború pusztít a kontinensen. Nagy-Britanniából minden katonai szolgálatra alkalmas ember a francia fronton van. Az otthon maradottak - asszonyok, gyermekek és harcképtelen férfiak - a hátországi háborús tevékenységből veszik ki részüket. Amikor az angol térképrajzoló, Reginald Anson és társa, George Garrad megérkezik a Ffynnon Garw nevű wales-i falucskába, hogy felmérjék a falu mellett emelkedő, ugyancsak Ffynnon Garw nevű hegyet, a falu büszkeségét és földrajzi nevezetességét, szembetalálják magukat egy csapat olyan elszánt és különc wales-ivel, akiket még elképzelni is nehéz.'

A sztori lényege hogy mivel a mérés szerint a hegy dombnak minősül (nem sokkal marad el a szükséges 1000 lábtól), a falu lakói úgy döntenek, megtoldják a hegyet. Szürreális kalandok kezdődnek, a két angol kocsijának elrontásától a föld felhordásáig a hegy tetejére. A figurák pont olyan hihetetlenek mint maga a történet (a zene is tök hangulatos). Harvey Weinsteinnek már akkor is jó orra volt az ígéretes történetekhez - ő volt a producere például a Gyűrűk urá-nak is.
Lényeg a lényeg, aki kellemes másfél órát akar, nézze meg!

2 megjegyzés:

aGinger írta...

Csak az a baj, h rühellem a Hugh Grant-et...bár a Love actually nem volt rossz :)

Ildee írta...

Egen, van aki nem csípi ezt a figurát akit hoz...