2009. január 4., vasárnap

Retro mesék 2: Csipet csapat

Valamiért ez volt az egyik kedvencem. A magyar szinkron is nagyon jó lett, a zene szintén. A wiki tartogatott pár meglepetést amikor rákerestem a témára:

Chip ('A' – mókus) ebben a műsorban Indiana Jones-szerű kalapot és dzsekit visel és a csapat parancsnokaként szolgál. Karaktere mintha Indiana Jones és Sherlock Holmes keveréke lenne, erre utal példaképe, Sureluck Jones neve is.
Dale ('B' – mókus) piros-sárga Hawaii inget hord és ő játssza a könnyelmű és vicces karaktert. Feltehető, hogy ő T.S.Magnum megfelelője a történetben.
Kvarg Lipót (Monterey Jack) egy ausztrál izomegér, aki rajong a sajtért és retteg a macskáktól. Első küldetésük során csatlakozik a Csipet Csapathoz.
Sziporka Hebrencs (Gadget Hackwrench) egy fiatal egérlány, a csapat pilótája és műszaki szakértője. Természetesen mindkét mókus fülig szerelmes Sziporkába, de ő a barátságnál többet egyikük iránt sem érez.
Zümzüm (Zümi) Zipper, a légy: Kvarg Lipót csatlósa és a Csipet Csapat kabalája.


Tudja a fene, ebben mennyi a belemagyarázás. 9 éves koromban nyilván nem jutott eszembe Indiana Jones-hoz vagy Magnumhoz hasonlítani a figurákat, még ha van is benne valami. Ez olyan mint amikor irodalom órán bármit belemagyarázhatunk egy versbe, a költő meg csak nézne hogy miről beszélünk mi.

A micimackós örök sláger:

A legdrogosabb film a Micimackó!
Malacka parázik: bélyeg;
Füles lassú: fű; Tigris ugrál: speed;
Micimackó dülöngél: heroin.
Egyértelmű: Róbert gida a díler!

A kedvenc figurám persze Sziporka volt (nyilván már akkor tudtam, hogy ő egy önálló, független és sikeres nő - a csapat Carrie Bradshaw-ja höhö)

És akkor a főcím:


0 megjegyzés: