2009. január 29., csütörtök

Egyházi szösszök

Származási hely: más

Elraktam két cikket múlt hétről, mindkettő a katolikus egyházzal kapcsolatos. Majd egyszer kifejtem hosszan a véleményem a Vatikánról, most nem érzek ehhez elég energiát. Tehát a két cikk:

1. Kampányígéreteinek megfelelően Barack Obama egyik első intézkedéseként pénteken visszaállította a családtervezéssel és terhességmegszakításal foglalkozó nemzetközi szervezetek állami támogtását. A katolikus egyház szerint Obama csalódást okoz. (Index)

Igazából nem is értem, hogy lehet az USÁ-ban ekkora tömeghisztéria az abortusz körül, lévén majdnem alanyi jog a fegyver, és néhány államban még van halálbüntetés. Kicsit képmutató dolog ez (meg bigott is). Párszor hallottunk híreket, hogy abortuszklinikákat robbantottak fel a 'hívők'. Nos, szerintem ez nem rosszabb, mint az ha a.) a csaj elmegy egy kontárhoz, aki csak még nagyobb kárt okoz b.) megszüli a gyereket, majd megfojtja.

Persze az abortusz nem helyettesíti a fogamzásgátlást, aki havonta jár műtétre, az simán megérdemli hogy kipakolják az összes szervét.

2. XVI. Benedek pápa feloldott a kiközösítés alól négy tradicionalista püspököt, akiket még a néhai Marcel Lefebvre érsek szentelt fel 1988-ban a Szentszék határozott tilalma ellenére. Köztük van egy brit holokauszttagadó. A hírre több zsidó szervezet ingerülten reagált, minthogy a négy püspök között van a brit származású Richard Williamson is, aki botrányt okozott holokausztot tagadó kijelentéseivel. Legutóbb a svéd televízióban szerdán fejtette ki azt a nézetét, miszerint a „történelmi bizonyítékok erősen ellentmondanak annak, hogy szándékosan hatmillió zsidót öltek meg gázkamrákban Adolf Hitler előre megfontolt politikája nyomán”. Ő azokkal ért egyet – tette hozzá –, akik szerint legfeljebb 200 ezer-300 ezer zsidó pusztult el a náci koncentrációs táborokban, de egyikük sem gázkamrában. Williamson kijelentéseit a Vatikán nem kommentálta.Williamson ellen a – Németország-ban büntetendő – holokauszttagadás miatt nyomozást indított a német ügyészség, miután a püspök a svéd televízióban sugárzott interjúját állítólag a X. Szent Pius Testvériség németországi központjában, a Regensburg melletti Zaitzkofenben tett látogatása során adta. (VH)

Először is egy jó nagy blama a Vatikánnak, egy ekkora szervezet figyelhetne arra, hogy ne csináljon ilyen égbekiáltó baromságot. Másodszor, nem emlékszem hogy a Vatikán bocsánatot kért volna a zsidóktól, pedig nem kis részük van az antiszemitizmus kialakulásában.

2 megjegyzés:

aGinger írta...

Ezt az abortuszosz persze olvcastam, és háborogtam is rajta egy sort (kár, h nem voltál ott :)). Értem én, h az a Vatikán igazi kínja, h nem az egész világ hívő keresztény, de aki nem katolikus, az hadd ne szülje már meg mondjuk az erőszakból fogant gyerekét...a katolikus meg úgyis megszüli. Birkááák...egyébként a harmadik abortusz után pakolnék, ja. A holokauszttagadóhoz nem kommentelek, fel kéne gyújtani, azt csá.

Ildee írta...

Ahogy hallottam, akörül a pap körül is felcsaptakkésőbb az indulatok...