2009. január 31., szombat

A cigányhelyzet fokozódik

Attól félek, az egyébként is feszült magyarországi helyzetben már csak egy szikra kell hogy elszabaduljanak az indulatok. Két esemény van, amin ma az egész ország hőbörög:

1. 'Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány pénteki, a cigányokra nézve diszkriminatív kijelentéseit követően az ORFK vezetője azonnali vizsgálatot indított és intézkedett arról is, hogy a vizsgálat idejére a miskolci rendőrkapitányt más beosztásba helyezzék. Draskovics Tibor azt mondta, erkölcsi döntés volt a miskolci rendőrkapitány áthelyezése. (Index)

A miskolci rendőrkapitány szerint valakinek végre nevén kell nevezni a gyereket, mert ha meg sem fogalmazódik a probléma, megoldást sem lehet keresni rá. Az elmúlt 2 hónapban több járókelőt is utcai rablók támadtak meg Miskolcon. Táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat vettek el az áldozatoktól. "Összesen nyolc ilyen utcai támadásban kellett intézkednie kollégáinknak" - jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány. '

Persze azonnal reagáltak a nagy jogvédők, politikusok, mindenki egyből patáliát csapott, aki még életében nem élt olyan helyen, ahol napi probléma a cigányok terrorja. Nem tudok komolyan venni olyan embereket akik bőrfoteles szép irodából védik a kisebbséget. Ajánlanám nekik, hogy költözzenek be a miskolci Avas-lakótelepre ahol nemrég rengeteg cigány költözött be csalással felvett szocpollal a lakótelepi lakásokba, ahol ennek eredményeképp iszonyatos állapotok alakultak ki, hogy városőrséget kellett szervezni stb. Sétáljanak a kisgyerekükkel azokon az utcákon, ahol az ominózus rablások történtek, biztos megkímélik őket a bűnözők ha megtudják, hogy ugyanazon az oldalon állnak.

2. 'A sarkadi áruházban állítólag elviselheteten a közbiztonság, és a vezetőség kétségbeesésében a bolt bezárásán gondolkodik. A város gyűlést hívott össze, hogy ne maradjanak Tesco nélkül.
Olyan viszonyok uralkodnak a sarkadi Tescóban, hogy a vezetőség az egység bezárását fontolgatja,
írja [1] a beol.hu. A Békés megyei lap sorai szerint a viharsarki város áruházában rendszeresek a lopások, a rajtakapottak pedig tettlegesen bántalmazzák a munkatársakat. A kutyás biztonsági őrök ellenére is olyan állapotok uralkodnak a boltban, hogy annak vezetője, Egri Csaba levélben fordult az önkormányzathoz, megemlítve: hogy vásárlóik elpártolnak tőlük, a dolgozók munkakörülményei pedig rosszak. ' (Index)

Ez már egyszerűen hihetetlen, pedig az eset valószínűleg csak a jéghegy csúcsa.



Már olvastam a neten, hogy tüntetés lesz a rendőrfőnök leváltása miatt. Ma már nem kell szélsőségesnek lenni, hogy valaki elmenjen egy ilyen tüntetésre, annyira kilátástalannak tűnik a magyar-cigány konfliktus. A szakadék egyre mélyül, az elkeseredett emberek csak azt látják, hogy míg őket a válság miatt elküldik, a számlákat nem tudják fizetni a 10 gyerekes cigány családok prímán megélnek a segélyekből, munka és tisztesség nélkül. Amíg ez a dolog nincs elrendezve, a politikusok, jogvédők hiába papolnak.

2 megjegyzés:

aGinger írta...

A kivágott fssorokról ( http://www.rtlhirek.hu/cikk/241858 )és erdőkről ne is ejtsünk szót, a fogyatékos szaporulatra gyúrásról szintén ne ( http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_06_05_a-csalad-szerint-termeszetes-hogy-11-evesen-szult-a-cigany )...stbstb. De ugyanez a hozzállás a BKV ügyében is pl, aki szorgalmazza a ahasználatát, tuti, h sosem utazott vele.
Egyébként jó az új design :)

Ildee írta...

Hát reméljük hogy nem lesz vérengzés