2009. április 21., kedd

MÁV-mazsolázás






Mára jutott két MÁV-os hír:




'Botrány az InterCity-n: rendőri segítséget kért a kalauz




Olvasónk szerkesztőségünknek azt mondta: a somogyi megyeszékhelyről hétfőn délelőtt Budapestre szeretett volna utazni. A kecskeméti gyorsvonat azonban csaknem 10 perccel később indult el, s a jegyvizsgáló még a rajt előtt közölte: vélhetően nem érik el a pécsi Intercityt. Így is történt. Dombóvárra érkezésük előtt három perccel gördült ki az IC.– Ettől a pillanattól kezdődtek a bosszúságok – mérgelődött az olvasónk. – A dombóvári pénztárban ugyanis nem akarták átcserélni a jegyünket. Ahhoz ragaszkodtak, hogy új helyjegyet vásároljunk a két órával később induló IC-re.




A kaposvári férfi elmondása szerint a javaslatot mások is elhűlve hallgatták. Ezért többen úgy döntöttek: mégsem veszik meg új jegyet. – A kalauz felhívta a figyelmet: ha nem fizetjük ki a büntetést, akkor Sárbogárdra rendőri intézkedést kér.Úgy tudjuk: a kaposvári csoportból végülis a többiek megvásárolták a jegyet. Ketten azonban nem: őket röviddel ezelőtt rendőri intézkedés alá vonták Sárbogárdon...– Dupla büntetésben részesültünk: egyrészt később indultunk el, másrészt könnyen előfordulhat, hogy ennek tetejébe bírságot fizethetünk – fakadt ki az olvasónk.Kíváncsiak voltunk a MÁV Start Zrt. álláspontjára. Balogh-Fazekas Anita szóvivő érdeklődésünkre jelezte: rövidesen tájékoztatást az ügyről.' (SONLine)






Hát kérem, megáll az ész, de tényleg. Az egész MÁV egy vicc, ha lenne egy kis eszük az ott dolgozóknak, felfognák hogy már csak egy dolog maradt nekik: az utasok. Egy kis jóindulattal kéne kezelni őket, az ingyen van. De ők nem foglalkoznak ezzel (pont mint a BKV egyébként). Az állomások bezzeg szét vannak lopva, és hajléktalanok tanyája, oda miért nem hívnak rendőrt?? És még sorolhatnám.




'Gaskó: tegyék át a ballagást máskorra, mi sztrájkolunk!




Ragaszkodik az április 30-ai sztrájkhoz a VDSZSZ annak ellenére, hogy aznap középiskolai ballagások lesznek országszerte. Gaskó István VDSZSZ-elnök a Klubrádiónak azt mondta: három héttel a ballagás előtt hirdették meg a sztrájkot, így van lehetőség az ünnepség áthelyezésére. A Magyar Szakképzési Társaság nyilatkozatában azt kérte a szakszervezettől, hogy ne sztrájkoljon április 30-án, mert lehetetlenné teszik a diákok és rokonaik megjelenését a ballagásokon.' (Világgazdaság)








Ez már akkora öngól és abszurd hogy nem is kell kommentálni.

1 megjegyzés:

aGinger írta...

Na, erre most csak azért nem írok semmit, mert kénytelen lennél kimoderálni. Grrrrr