2009. március 18., szerda

100 százalékos adó a milliós prémiumokra?

Utálom az adóhivatalt (ki nem?), de még jobban utálom ha valaki fölveszi a zsák pénzt a nagy semmiért. Különösen nagy pofátlanság ez válság idején. Szerencsére amerikai tökös barátaink képesek odahatni, nem úgy mint a mi politikusaink:

'A 2008 ősze óta az életben maradásért küzdő AIG amerikai biztosítónál tavaly 73 vezetőnek fizettek ki 1 millió dolláros vagy annál nagyobb jutalmat - derült ki kedden a New York-i főügyész előzetes tájékoztatásából. A nagy felháborodást kiváltott prémiumokat a politikusok 100 százalékos adóval sújtanák.

Andrew Cuomót szerdán hallgatja meg a képviselőház pénzügyi bizottsága, ő viszont már előzetesen tájékoztatta a vizsgálati eredményekről a bizottság elnökét. Cuomo szerint olyan irányítók kaptak csillagászati összegű jutalmat, akiknek a döntései hatalmas veszteségeket okoztak a biztosítónak, és akik végső soron térdre kényszerítették a vállalatot.'



Teljesen jogosnak tartomhogy visszavegyék a meg nem érdemelt jutalmakat az ilyen gerinctelen férgektől. Vegyenek másból harmadik yacht-ot vagy nyaralót.

0 megjegyzés: