2009. március 26., csütörtök

Napi optimizmus: Két atomtámadást élt túl a japán férfi

Hogy ne csak a negatívumokat nézzük, mára van egy keserédes de végeredményben szerintem pozitívumként felfogható hír is:

'Egy most 93 éves japán férfi túlélte a második világháborúban Japánra dobott mindkét atombomba pusztítását. Ő az egyetlen ember a világon, akinek két atomcsapást is sikerült élve megúsznia, írja a Telegraph.

Jamagucsi Cutomu már korábban is a Nagaszakira ledobott atombomba hivatalos túlélőjének számított, de a hatóságok a héten bejelentették, hogy a férfi három nappal korábban Hirosimában járt.
Az akkoriban Nagaszakiban élő Jamagucsi üzleti úton volt Hirosimában 1945. augusztus 6-án, amikor az Egyesült Államok atombombát dobott a városra, írta a Mainichi Daily News című japán lap angol nyelvű kiadásában.
A férfi a robbanás középpontjától három kilométernyire volt. A felső testén égési sérüléseket szerzett, és sugárzás is érte, amikor vonatra szállt, hogy hazamenjen Nagaszakiba. Jamagucsi egy nappal az ottani atomcsapás előtt ért haza, és szintén három kilométernyire volt a második robbanás középpontjától.'


Pff és még azt hittem az én karmám rossz... A bácsinak jó az őrangyala.

0 megjegyzés: