2009. február 6., péntek

Bill Gates szúnyogokkal támadta meg közönségét

Megtaláltam a mai nap egyetlen pozitív hírét:

'Bill Gates a Technology, Entertainment, Design (TED) konferencián tartott előadást [1] a kaliforniai Long Beachen. A Microsoft nyugalmazott vezére sok egyéb közt kitért kedvenc témájára, a maláriára is: feleségével, Melindával tavaly 189 millió dollárt költöttek a vakcina kifejlesztésére, de még távolinak tűnik a betegség megelőzése. Az egyenlítő környékén makacsul tartja magát a malária, amit a világ gazdagabb részeiről az emberiség könnyedén kiszorított, de a szegényebb területeken egyszerűen nincs elég pénz a harcra.
Gates szerint több támogató kell, hogy 2015-re drasztikusan csökkenteni lehessen az elhalálozások számát. A világ gazdagabbik felének meg kéne értenie, hogy a malária legyőzhető, mondta Gates, de ehhez fel kell rázni az apátiából az embereket. Miután az exvezér ismertette a malária lefolyását, a közönség felé fordult.

„Nemcsak a szegény embereknek kellene szenvedniük ettől”, mondta, aztán felemelte az asztalon lévő üvegburát, és szabadon engedte az addig nyugodtan várakozó szúnyogokat. A közönség nem volt nyugodt, többen meg voltak győződve arról, hogy Gates maláriával fertőző rovarokat küldött rá.

A történet aztán nem ért tragikus véget, mert mint kiderült, a szúnyogok nem voltak fertőzők, nem hordoztak maláriát a szervezetükben. Gates viszont elérte, hogy a veszélytelen mutatvánnyal bekerüljön a világsajtóba a maláriakérdés.'

Ha ez mind igaz, Bill Gates igazi fasza gyerek.

0 megjegyzés: