2009. február 27., péntek

Greenpeace

Nem mindig értek egyet a Greenpeace akcióival, de az Ausztria által legtisztább (vagyis Magyarországot szennyező) szemétégető elleni akciót igenis jogosnak tartom:

'150 zsák szemetet borított az osztrák hulladékégetõt üzemeltetõ cég bejáratához a Greenpeace. Az aktivisták azért tiltakoztak, mert a magyar határ mellé tervezett osztrák hulladékégetõ nemrég építési engedélyt kapott. A határozat még nem jogerõs, de a cég mindenképpen meg akarja építeni az égetõt. Napi 100 tonna szemetet akarnak elégetni, az energia nagy részét a helyi ipari parkban használnák. Magyarország azt szeretné elérni legalább, hogy a határtól messzebb épüljön fel az égetõ. Holnap szentgotthárdiak az Osztrák Követség elõtt tiltakoznak Budapesten.'

Az már egy másik kérdés hogy lesz-e valami eredménye, de lássák már be a nyugat-európaiak hogy a tőlük keletre fekvő országok nem szemétlerakó területek. Tegyék a saját városkáik mellé az égetőiket.

2 megjegyzés:

aGinger írta...

Ehhez csak annyit, hogy az okosabb országok, már Kínába importálják a szemetet, kerülendő a konfliktust szomszédaikkal...bár nem tudom, az mennyivel jobb, és hogyan fog visszaütni.

Ildee írta...

Kína már csak egy nagy szeméthegy, szegény pandák nagyon rápacsáltak