2009. február 6., péntek

VDSZSZ megint

Már épp hiányoltuk ezt a bandát, hogy egy hónapja nem mókáznak az utasokkal. eddig bírták, és előálltak egy még pofátlanabb, valószínűleg teljesen törvénytelen módszerrel (hozzáteszem, amíg a sztrájktörvény nincs rendesen újraírva, addig ezek bármit csinálhatnak):

'Új sztrájktechnikák bevetéséről határozott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a január 28-i küldöttgyűlésén - tudta meg a Népszava.

A lap birtokába került Barna István területi ügyvivőnek a tagsághoz írott levele, melyben azt írja, hogy az új technika egyik eleme, hogy a sztrájk kezdete előtt egy órával csak a cégvezetésnek jelentik be a munkabeszüntetést, a közvéleménynek nem.A szakszervezet tagjai a sztrájk kezdetéről sms-ben kapnak értesítést. Tóth András munkaügyi szakértő szerint nem írja elő a sztrájktörvény, hogy mennyi idővel előre kell bejelenteni az akciót, mint ahogy azt sem, hogy kell-e tájékoztatni a közvéleményt.A lap szerint tehát az érdekvédők nem sértenek törvényt, de az eddigieknél is nagyobb káosz alakulhat ki a vasúti közlekedésben, ha úgy indítanak akciót, hogy az utasok nem tudnak róla.'


Nos, ha így folytatják vasutas barátaink, elérik hogy az utasok pont úgy fognak a fejükre szarni mint ők az utasokéra. Az a kevés ember, aki még kénytelen használni ezt az elcseszett céget, előbb-utóbb robbanni fog (remélem, meg is vernek pár mókázó vasutast). Miről is van szó? Naponta küldenek el több száz embert a cégek a válság miatt. És ezek a szerncsétlenek mit látnak? A vasutasok, ahelyett hogy örülnének hogy van munkájuk, azzal szórakoznak hogy azokat szívatják akik a még meglévő munkájukba igyekeznek reggel. Már régóta egyértelmű, hogy nem a MÁV ellen folynak a harcok, hanem hogy szívassák a jónépet, azt akiknek kezet kéne csókolniuk hogy még fizetnek! hogy ezeken a retkes szarokon utazzanak.

0 megjegyzés: