2009. február 25., szerda

BKV és a pénz

Minden napra jut valami kedvenc társaságunk háza tájáról. Ami a legjobban idegesíti az embert (azon kívül hogy a város voltaképp nem ad pénzt a BKV-nak), hogy mennyivel hasznosabban is el lehetne költeni a pénzt. Itt van ugye a 4-es metró, amire már elköltötték az ország X évi GDP-jét, pedig a szakértők már az elején megmondták hogy nem is a legjobb a terv stb stb.

Mára ez jutott:

'Félmilliárdot kell gyorsan adni a BKV-nak metrófelújításra

Eredetileg 200 millió forintra becsülték a 3-as metró motorvonatok felújításának árát, de a pályázatra csak egy jelentkező akadt, aki sokkal több pénzt kért a munkáért, összesen 714 millió forintot.
A főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a fővárosi közgyűlés most csütörtökön tárgyalhatja viszont a 2009-es átmeneti finanszírozásról szóló rendelet módosítását. Erre azért van szükség, hogy a BKV időben meg tudja kezdeni a 3-as metró motorvonatok elöregedett forgóvázainak cseréjét.

A legrosszabb állapotban lévő, anyagában elfáradt forgóvázakat a műszaki felmérések alapján idén kell kicserélni. Egy korábban meghirdetett közbeszerzési eljárás során azonban az eredetileg becsült 200 millió forint helyett 714 millió forintos ajánlatott kapott a közlekedési vállalat az egyetlen jelentkezőtől.'


Mit ne mondjak, nem hangzik túl jól hogy anyagában elfáradt forgóvázakon utazgatunk (persze minden közlekedési eszköznek megvan már a pesti mókája: a busz kettészakad vagy kiég, a troli megráz).

Talán a felelősöknek észbe kéne kapniuk (ha lenne ami nincs), és inkább a meglévő, szétrohadt közlekedési eszközökkel kéne törődni ahelyett hogy csilivili metrókról álmodoznak.

A 3-as metrót meg illene befejezni Káposztásmegyernél, ahogy az eredetileg a tervekben szerepelt. A többi kerület meg álljon sorba; aki a 4-es mentén lakik miért fontosabb??

Vagy pereljenek ők is.

2 megjegyzés:

aGinger írta...

Óugyan, mióta láttam a tanácsadói díjakról szóló cikket - 790ezer azért, h valaki megmondja, milyen a jó formacipő - , azóta ezen már a szemöldököm sem rándul...és ebben az a szomorú, h kirakja az index, Te, húsz másik blogoló, elmondja két napig a híradó...és? Nem történik semmi..!

Ildee írta...

Na ja, de még mindig jobb mint macskaköveket dobálni...