2009. február 12., csütörtök

Szeged - Pest de mivel?

Származási hely: más



Az autópálya érkezése óta állandó téma Szegeden hogy melyik a legolcsóbb és leggyorsabb utazási mód Pestre, a vonat, a busz vagy az autó? Most már tényleg ott tartunk hogy már két embernek is olcsóbb és gyorsabb az autó mint a vonat, a komfortról nem is beszélve.

Egy, azaz 1 pozitívum van a szegedi vonattal kapcsolatban, az ütemes menetrend. Csakhogy még ezt is sikerült az okosoknak el*rni, ugyanis az óránként induló vonat félig IC, félig sima gyorsvonat hibrid. Kérdem én, milyen Intercity az, amelyik a két végállomás között 9 helyen áll meg, pont mint a gyorsvonat?? Amikor bevezették az Intercity-t, csak Kecskeméten állt meg ha jól emlékszem. Szóval ez egy röhej. És akkor még nem beszéltünk a vonatok állapotáról, arról hogy nyáron a meleg miatt, télen a hideg miatt, közben meg vezetékszakadás vagy sztrájk miatt nem is járnak.

Egy kis összehasonlítás:

Vonat 2:23 perc, 2.780 Ft a sima jegy, 3.130 Ft az Ic pótjegyes

Busz 2:10 perc 2540 Ft

A közvetlen gyors buszjárat ritkán jár, ráadásul általában tömve van, azonkívül nem mindenki bírja (egészségügyi okból, cigiszünet, még a lábunkat se tudjuk kinyújtani stb).

Autóval simán fönt vagyunk két óra alatt, kaputól kapuig, no stressz, és mai benzinárak mellett még olcsóbb is mint a vonat vagy a busz.

0 megjegyzés: