2009. február 27., péntek

Leválás a távhőről

Nahát, nehéz elhinni hogy valami jó is történik az országban, pedig ma előfordult:

'Országszerte 650, míg a fővárosban negyedmillió, távfűtéses lakásban élő család számára nyílhat meg a lehetőség a jogszerű leválásra, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette az ezt korlátozó miskolci önkormányzati rendeletet. A fővárosi jogszabály több mint egy éve hever a az Ab asztalán, de ezek után szinte borítékolható az újabb, hasonló verdikt. Csak azt nem tudni, mikor.

Ami biztos, az Ab szerint törvénysértő a megyei jogú város közgyűlésének az a kitétele, amellyel megtiltotta a rendszerről való leválást a távhőszolgáltatással ellátott épületeknél. A taláros testület szóvivője, Sereg András a még hétfőn hozott döntéssel kapcsolatban elmondta, a megsemmisített rendelkezés a Magyar Közlönyben történt közzététel napján, csütörtökön vesztette hatályát. A megsemmisített rendelkezés kimondta: „az épületek fűtéséből származó levegőszennyezés növekedésének megakadályozása érdekében a távhőszolgáltatással ellátott épületeknél a távhőszolgáltatási rendszerről való leválás és ezen épületek vagy épületrészek más, kis hőteljesítményű kazánokkal történő fűtése nem engedélyezhető”. Az ügyben a megyei közigazgatási hivatal fordult az AB-hez, miután a miskolci képviselőtestület nem adott helyt törvényességi észrevételének.'


Remélhetőleg hamarosan rendezik ezeket a kusza ügyeket, mert már olyan mókás helyzer is előfordult, hogy a távhő cég annak ellenére küldözgette tovább a csekkeket egy ház lakóinak, hogy leváltak a rendszerről. Mi a röhej ha nem ez?

2 megjegyzés:

aGinger írta...

Ja, meg azzal riogatják a népet, hogy az egyéni fűtés környezetszennyezőbb, mint a távhő....háháháhá

Ildee írta...

Talán ha leszednék végre az irdatlan profitjukat akkor nem lenne ilyen kibaszott drága (ha jól tudom, nyugat-Európában ugyanilyen technika van, de normál áron)