2009. február 6., péntek

Napiröhej: APEH

Keresgéltem valamit az APEH honlapján, amikor megakadt a szemem a következő opción: Adózásról könnyedén Játékok. A döbbenet fokozódik ha ráklikkelünk, ezt látjuk:

'Köszöntő

„Ki rendelt el először adót Magyarországon, vagyis a tized begyűjtését? Ki volt Bezerédj István? Ki nevezi ki az APEH elnökét?”

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2008. december 4-én útnak indítja országos vetélkedőjét. A középiskolások számára rendezett többfordulós versenyen a fiatalok „az adózással kapcsolatos ismeretek” témakörében mérhetik össze tudásukat. Az országos döntőre 2009 tavaszán kerül sor, amelyet az MTV is közvetít.
Az adótudat formálása szempontjából kiemelt jelentőségű a tanulók adózási ismereteinek folyamatos bővítése, ezért az adóhatóság részt kíván venni a középiskolás diákok adózási ismereteinek megalapozásában. Lényeges, hogy a következő generációk ne úgy álljanak az adóhoz, mint az adófizetésre kötelezettek jelentős hányada, azaz az adót ne szükséges rossznak tekintsék.
A vetélkedő „szórakoztatva” – a nap, mint nap használt internet alkalmazásával – ismerteti meg az adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, a kötelezettségek teljesítésének módját, valamint magát az Adóhivatalt.'



Hát kérem, talán nem kéne kifosztani a szerencsétlen állampógárokat egyszer kétszer mégegyszer, és talán adni kéne érte valamit, akkor még tán be is fizetnék. Hö-hö.

A 'Játék kicsiknek' részben pedig még játszhatunk is wehehe:


Származási hely: más

0 megjegyzés: