2009. február 26., csütörtök

Gyógyítás imával

Freefoto.com



Még a hideg is kiráz, olyan hírre bukkantam (sajnos angolul van, de itt a lényeg):

A 11 éves Kara Neumann szüleit perbe fogták gondatlan veszélyeztetésért, mivel ahelyett hogy orvoshoz vitték volna cukorbeteg lányukat, évekig imádkoztak hogy meggyógyuljon. Mire egy rokon kihívta a mentőket az akkor már haldokló gyerekhez, nem tudtak tenni semmit.

Ami innen nézve felháborító (úgy értem, az elsődleges sokkon kívül) az az, hogy az amerikai alkotmány vallásszbadságra vonatkozó része kimondja, hogy a szülőnek joga van csak imával gyógyítani a gyerekét, ha az nem veszélyezteti a gyerek életét!!

Számomra hihetetlen hogy a 21-ik században, egy fejlett országban ilyen fals törvény létezhet - kábé olyan érzésem van, mint az elmaradott muszlim régiók törzsi szokásaival kapcsolatban (pl. ha egy férfi megerőszakol egy lányt, a lány családjának férfitagjainak joga van, hogy a bűnös férfi húgát csoportosan megerőszakolják).

Arra most ki sem térek hogy egyik vallás istene se lehet olyan gonosz, hogy ilyen ostoba hitre szoruljon, mint ezek a fundamentalista szülők.

A cikk szerint az utóbbi 25 évben 300 gyerek halt meg ilyen okból az USA-ban. No komment, talán SOS ki kéne szedni ezt az ostoba törvényt az alkotmányból, és sterilizálni az ilyen szülőket.

0 megjegyzés: